Народна и универзитетска библиотека Републике Српске представила је издавачку продукцију Републике Српске на Међународном сајму књига у Солуну који је одржан од 4. до 7. маја.

У Централној библиотеци града Солуна свечано је отворена секција са књигама из Републике Српске.

Представници НУБ Републике Српске посјетили су Библиотеку града Солуна и поклонили књиге за новоотворени Кутак српске књиге.

На састанку директора Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске Љиље Петровић Зечић, директора Централне библиотеке града Солуна Евангелие Авци и директора Универзитетске библиотеке у Солуну Георгиоса Захоса договорена је узвратна посјета за септембар 2023. године.

Тада ће бити потписан протокол о сарадњи ове три библиотеке.

Организатори сајма у Солуну истакли су да су ове године имали највећи број посјетилаца, али и издавача. На штанду НУБ Републике Српске организована је посјета за Грке који уче српски језик.

Шеф Представништва Републике Српске у Солуну Јелена Јовановић дала је велику подршку учешћу и представљању НУБ Републике Српске и изадвачке продукције Српске на сајму у Солуну.

Свечани програм на штанду НУБ Републике Српске није одржан због дана жалости проглашеног поводом трагедије која се десила 3. маја у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду.

Извор: РТРС

Фото: Народна и универзитетска библиотека Републике Српске