Представништво Републике Српске у Аустрији у сарадњи са WIFI International (Одјељење Привредне коморе) из Беча, Иновационим центром из Бањалуке, Привредном комором и Развојном агенцијом Републике Српске, градовима Добој и Источно Сарајево објавило је позив за сва заинтересована предузећа из сектора металопрераде и дрвопрераде (као и из других области) да се пријаве на пројекат повезивања предузећа из Републике Српске са привредницима у Аустрији (Fit4Austria).

Пословно повезивање је намјењено руководству и представницима предузећа која су заинтересована за успостављање пословне сарадње са предузећима из Аустрије, а која имају интерес склапања партнерског односа и сарадње у сљедећим областима: извоз, увоз, заступништво, заједничко улагање, итд.

Пројекат ће бити организован у двије фазе и у двије регије Републике Српске – Источно Сарајево и Добој, а овај циклус представља наставак успјешно реализоване прве фазе пројекта „Fit4Austria“ када су учешће узели привредници из Бањалуке и Бијељине.

Припремна обука одабраних предузећа из Републике Српске ће се састојати од два модула – обука из области „Међународни – бренд маркетинг, стратешко планирање и управљање ризицима“ и обука из области „Пословне комуникација и преговарање у контексту међународне сарадње“.

Циљ обуке је да се полазницима пренесу знања која могу допринијети ефикаснијем наступу према предузећима у Аустрији.

Полазници који успјешно прођу обуку добиће могућност да учествују у организованом студијском путовању у Аустрију током којег ће Представништво Републике Српске у Аустрији, у сарадњи са Привредном комором Аустрије, организовати пословне сусрете за све учеснике програма.

По завршетку програма провешће се кратка провјера знања у циљу добијања WIFI сертификата, који има карактер јавне исправе и валидан је у цијелој ЕУ.

На обуку се могу пријавити сва заинтересована правна лица са сједиштем у Републици Српској. Једно пријављено правно лице на програм може послати једног представника који ће похађати обуку и учествовати на пословним сусретима у Аустрији.

Учесници који успјешно заврше обуке и стекну право на одлазак у Аустрију плаћају дио котизације која укључује боравак у Аустрији, организацију пословних сусрета, трошкове преводиоца и превоз.

Трошкове одржавања тренига, боравка у Аустрији, организацију пословних сусрета, преводиоце и превоз највећим дијелом покрива WIFI International као и Представништво Републике Српске у Аустрији.

Пријаве се достављају на email: pr@rep-srpska.at, а рок за пријаву на Програм је 17. септембар 2023. године.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији