Представништво Републике Српске у Аустрији у сарадњи са WIFI International (Одјељење Привредне коморе) из Беча, Иновационим центром из Бањалуке, Привредном комором и Развојном агенцијом Републике Српске, градовима Добој и Источно Сарајево објавило је позив за сва заинтересована предузећа из сектора металопрераде и дрвопрераде (као и из других области) да се пријаве на пројекат повезивања предузећа из Републике Српске са привредницима у Аустрији (Fit4Austria).

Die Geschäftsverbindung richtet sich an das Management und die Vertreter von Unternehmen, die an einer geschäftlichen Zusammenarbeit mit Unternehmen aus Österreich interessiert sind und Interesse an einer Partnerschaft und Zusammenarbeit in den folgenden Bereichen haben: Export, Import, Agentur, gemeinsame Investitionen usw.

Пројекат ће бити организован у двије фазе и у двије регије Републике Српске – Источно Сарајево и Добој, а овај циклус представља наставак успјешно реализоване прве фазе пројекта „Fit4Austria“ када су учешће узели привредници из Бањалуке и Бијељине.

Припремна обука одабраних предузећа из Републике Српске ће се састојати од два модула – обука из области „Међународни – бренд маркетинг, стратешко планирање и управљање ризицима“ и обука из области „Пословне комуникација и преговарање у контексту међународне сарадње“.

Ziel der Schulung ist es, den Teilnehmern Kenntnisse zu vermitteln, die zu einem effizienteren Auftritt gegenüber Unternehmen in Österreich beitragen können.

Полазници који успјешно прођу обуку добиће могућност да учествују у организованом студијском путовању у Аустрију током којег ће Представништво Републике Српске у Аустрији, у сарадњи са Привредном комором Аустрије, организовати пословне сусрете за све учеснике програма.

По завршетку програма провешће се кратка провјера знања у циљу добијања WIFI сертификата, који има карактер јавне исправе и валидан је у цијелој ЕУ.

На обуку се могу пријавити сва заинтересована правна лица са сједиштем у Републици Српској. Једно пријављено правно лице на програм може послати једног представника који ће похађати обуку и учествовати на пословним сусретима у Аустрији.

Учесници који успјешно заврше обуке и стекну право на одлазак у Аустрију плаћају дио котизације која укључује боравак у Аустрији, организацију пословних сусрета, трошкове преводиоца и превоз.

Трошкове одржавања тренига, боравка у Аустрији, организацију пословних сусрета, преводиоце и превоз највећим дијелом покрива WIFI International као и Представништво Републике Српске у Аустрији.

Bewerbungen an folgende E-Mail-Adresse senden: pr@rep-srpska.at, а рок за пријаву на Програм је 17. септембар 2023. године.

Quelle und Foto: Vertretung der Republika Srpska in der Republik Österreich