Фестивал фолклора „Лицидерско срце“, који ће бити одржан од 15. до 19. августа, окупиће 1.200 дјеце из 15 земаља која ће наступити у Ужицу, Вишеграду и на Златибору, најављено је из Туристичке организације Србије.

Потпредсједник Организационог одбора Фестивала Ивана Цветковић истакла је на конференцији за новинаре у Београду да ће овогодишња манифестација бити рекордна по броју учесника.

Према њеним ријечима, Фестивал је специфичан и по томе што се паралелно одржава на три локације у двије државе, тако да је истовремено и прекогранична и међународна манифестација.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да „Лицидерско срце“ заузима посебно мјесту у програму рада Представништва које је од почетка укључено у организацију ове манифестације.

„То је пројекат који промовише и нашу привреду и туристичке потенцијале, те размјењује нашу културу, традицију и обичаје са учесницима који долазе из цијелог свијета. Ово је пројекат који даје резултате на дуже стазе, јер су учесници млади који ће када одрасту учествовати у креирању свих политика у функцији очувања нашег идентитета“, рекао је Цицовић.

На оводишњем „Лицидерском срцу“ Републику Српску представљаће културно-умјетничка друштва „Пискавица“ из Бањалуке, „Фоча“, те „Српски соко“ и „Бикавац“ из Вишеграда.

Манифестацију организује ужичко Удружење „Ера“ у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, градовима Ужицем и Вишеградом, те Туристичком организацијом Златибора.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији