Група дjеце из Црне Горе, њих више од 200, која борави у посjети Београду, након Дома Народне скупштине, обишла је и Храм Светог Саве.

Долазак дjеце из Црне Горе одвија се у оквиру реализације пројекта Омладински кампови који окупља 800 дjеце из цијелог региона, под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Директор Управе Арно Гујон рекао је да је веома задовољан досадашњим резултатима ове акције и најавио њен наставак и у наредним годинама.

Како је рекао, за дјецу су припремљени различити садржаји, како би се упознала са својом матицом и видјела да су овдје „своји на своме“, да им је то друга куђа и да се покаже на дјелу да Србија брине о свом народу, гдје год да живи.

„Важно је да се у дјетињству развија осјећање припадности и то веома конкретно кроз успомене које сада поклањамо тој дјеци – да их везујемо за Србију, њихову матицу, да се међусобно повежу. Та пријатељства, сада створена, остаће у памћењу до краја њихових живота“, изјавио је Гујон.

Како је најављено из Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, сљедеће недјеље у Београд долазе дјеца из Босне и Херцеговине, а послије тога и из Румуније.

Извор и фото: Танјуг