Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и шеф Представништва Републике Српске у Републици Аустрији Младен Филиповић договорили су да успјешни ученици, студенти, спортисти и представници организација у култури из града Требиња у наредном периоду посјете Беч.

Ћурић је рекао да је Представништво Републике Српске у Аустрији понудило да организује вишедневни боравак гостију из Требиња те обезбиједи смјештај за све њих.

„Такође, договорило смо и да делегација Града и привредника у наредном периоду посјети Беч и разговара са тамошњим представницима Привредне коморе како би се сагледале могућности сарадње. Ми из Требиња ћемо, с друге стране, организовати да привредна делегација из Аустрије посјети Требиње“, истакао је Ћурић.

Он је рекао да прве посјете Аустрији из Требиња очекује већ од јуна ове године.

„У тим посјетама приоритет ће бити успјешни ученици, студенти, спортисти, али и чланови организација у култури. У Бечу живи велики број наших сународника и имамо жељу да се са њима повежемо, али и да они дођу у посјету Требињу“, напоменуо је Ћурић.

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић истакао је да ће Представништво сносити и трошкове посјете и боравка наших људи и привредне делегације граду Требињу.

„Посјету Требињу искористићу и да посјетим предузеће „Dineco“, које смо прошле године успјешно повезали са аустријским тржиштем“, навео је Филиповић.

Он је додао да се радује сарадњи за коју вјерује да ће бити на обострано задовољство.

Извор: Радио Требиње – Град Требиње

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији