Недавно је покренут сајт „Савеза Срба у Аустрији“ (savezsrba.at), који ће пружати све информације о српској заједници, раду наших удружења и њиховим бројним активностима.

Сајт има седам рубрика: од оне која говори о историјату „Савеза Срба у Аустрији“ , преко информација о српским заједницама, вијести, галерије…

Велика погодност је и календар догађаја преко кога ће моћи да се прате најављени догађаји у организацији наших удружења и институција.

„Историја кровног савеза у Аустрији почиње крајем шездесетих година са првим удружењима досељеника.

Српска удружења у Аустрији су организована на покрајинском нивоу, те у свакој покрајини постоји једна кровна заједница или савез. Те кровне покрајинске заједнице или савези су део „Савеза Срба у Аустрији“, који је кровни савез српских удружења и Срба у Аустрији. „Савез Срба у Аустрији“ координише заједничке догађаје и пројекте са кровним заједницама из различитих покрајина.

Свака покрајина (осим Бургенланда) има своју кровни заједницу, која је надлежна за удружења и српски народ у тој одређеној покрајини. У свакој покрајини удружења редовно организују своје догађаје. „Савез Срба у Аустрији“ од свог постојања организује три велика догађаја годишње, који су подељени на различите теме.

Постоји културно-уметнички догађај „Смотра фолклора“, спортски догађај „Радничке спортске игре“ које су касније преименоване у „Видовдански спортски сусрети“, као и културно-образовно такмичење „Квиз знања и ревија културе“.“

Извор и фото: РТС