У оквиру радне посјете Бечу, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац посјетио је јуче Представништво Републике Српске у Аустрији.

Са шефом Представништва Младеном Филиповићем и представницима српске заједнице у Аустрији – привредницима и члановима удружења, разговарао је о њиховом положају и улози у друштвеним и политичким процесима у Аустрији.

„У потпуности подржавам ваше опредјељење да будете репрезентативни у друштвеном и политичком животу Аустрије, с фокусом на јединство у националним питањима. Поносан сам што сте задржали патриотски дух и што сте максимално посвећени сарадњи са свим Србима у региону, Европи и свијету“, рекао је министар Кошарац.

Овом приликом, министар Кошарац је истакао значај јединства Српске и Србије у свим националним питањима, те нагласио одличну сарадњу предсједника Милорада Додика и Александра Вучића, а посјету Представништву је искористио и да упозна саговорнике са политичким приликама у БиХ с фокусом на посвећеност институција Републике Српске у очувању њеног уставног капацитета и заштите интереса српског народа.

Министар Кошарац разговараће у Бечу са аустријским министром за заштиту климе, животну средину, енергију, мобилност, иновације и технологију Леонором Гевеслер.

Тема састанка биће могућност подршке Аустрије за јединствен став свих надлежних институција у БиХ о неприхватљивости изградње спорног одлагалишта за радиоактивни отпад и истрошено нуклеарно гориво на Трговској гори.

Састанку ће присуствовати и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији