У просторијама Заједнице српских клубова у Бечу отворена је сликарска радионица хуманитарног карактера, а сви који буду жељели, моћи ће да купе слике, те тиме донирају новац дјеци са Косова и Метохије.

Радионицу је обишао шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић који је упутио подршку овој хуманитарној акцији.

Мајда Миливојевић, оснивач истоимене фондације, а која је, у сарадњи са Заједницом српских клубова у Бечу, организатор ове акције, каже да су њихова очекивања да ће на овај начин бар на кратко вратити осмјех малишанима, односно помоћи им.

– Прије петнаестак дана, када смо реализовали донацију у КБЦ у Косовској Митровици, имали смо стварно диван дочек. Људи су заиста били срдачни и пријатни и лијепо дочекали нас из фондације – рекла је Миливојевићева.

Изразила је захвалност Луки Марковићу, предсједнику Заједнице српских клубова у Бечу, те другима који су им изашли у сусрет.

– Желим да се захвалим господини Луки Марковићу, Младену и Александри што су нас угостили и омогућили да организујемо ово донаторско вече. Хвала им од срца и они су успјели да врате осмјех на лице нашој дјеци – истакла је Миливојевићева.

Марковић је изразио задовољство што су имали прилику да буду домаћини једне овакве акције.

– Данас смо домаћини фондацији из наше матице, драго ми је да можемо да их угостимо и да им будемо домаћини. То је једна велика част нама када можемо некоме да помогнемо и вратимо осмјех на лице и да некога усрећимо. Сви су позвани на овакав догађај и каква би заједница била када не би била хумана, када се не би бавила хуманим радом. Желио бих да се захвалим и Александри која је организовала све ово. Она је била пуна воље и пуна снаге да пронађе добре људе који желе да помогну, и да све организује и да се бавимо овим хуманим радом”, нагласио је Марковић.

Данашњој хуманитарној сликарској радионици одазвало се и Културно-умјетничко друштво (КУД) „Коло“ из Mariaencersdorfa.

Ана Бранковић, умјетнички руководилац „Кола“, каже да су се, као КУД, одазвали како би подржали акцију за храбру и угрожену дјецу са Косова и Метохије.

– Што се тиче нашег културно-умјетничког друштва, могу да похвалим наше родитеље и комплетну управу, с обзиром да константно подржавају све у вези са хуманитарним акцијама како у Бечу, тако и у Доњој Аустрији – рекла је Бранковићева.

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији – Српскаинфо

Фото: Српска заједница Беч