Влада Републике Српске наставиће да подржава и помаже развојне пројекте у свим локалним заједницама у Српској од значаја за становништво, а будућим инвеститорима пружиће сву неопходну подршку посредством Дирекције за инвестиције, најавио је премијер Радован Вишковић.

У оквиру Четвртог међународног сајма дијаспоре, који се одржава у Цириху, Вишковић је разговарао, у одвојеним сусретима, са привредницима из дијаспоре, поријеклом из Републике Српске који послују у Швајцарској, и представницима локалних заједница из Српске учесницима на циришком сајму.

На састанку је разговарано о могућностима успостављања и даљег унапређења пословне сарадње у различитим областима, с акцентом на модернизацију саобраћајне инфраструктуре, те изградњу и санацију регионалних и приступних путева у локалним заједницама у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је навео многе предности улагања у Републици Српској, те упознао потенцијалне инвеститоре са стимулативним пореским стопама у Републици Српској, повољним трошковима пословања, подстицајима за нова запошљавања и увођење нових технологија, као и другим олакшицама приликом инвестирања.

Привредници из дијаспоре упознали су предсједника Владе и представнике локалних заједница из Српске са својим пословним плановима, те изразили интерес да заједно са представницима локалних заједница учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката широм Републике Српске.

Иако су пандемија и криза у Украјини оставили ожиљке и на швајцарску привреду, добра воља за инвестирањем у Српску постоји.

Видјело се то и на завршеном Пословном сајму српске дијаспоре, на којем су контакте оствариле компаније из Републике Српске, Србије и Швајцарске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је данас на састанку у Цириху са инвеститорима из дијаспоре усаглашено да је амбијент који Република Српска нуди привредницима најповољнији у региону, али да има простора да се унаприједи. pic.twitter.com/cxRljFYpIT

— Влада Републике Српске (@Vlada_Srpske) May 14, 2022

Премијер Вишковић на састанку у Цириху упознао потенцијалне инвеститоре са стимулативним пореским стопама у Српској, повољним трошковима пословања, подстицајима за нова запошљавања и увођење нових технологија и другим олакшицама приликом инвестирања.https://t.co/zaXfJ6GwV8 pic.twitter.com/AMOUnnQC6O

— Влада Републике Српске (@Vlada_Srpske) May 14, 2022

Извор и фото: РТРС