Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов потписали су документ „Мапа пута 2021 – 2023“.

Овим документом се уређује сарадња између Републике Српске и Санкт Петербурга у области привреде, економије, науке, културе, здравства, трговине и спорта.

– Радићемо доста на нивоу инстиуција. Сарађиваћемо у области здравства, образовања, привреде и културе и ту су највећи помаци направљени – рекао је Вишковић за РТРС.

Истакао да је да је потребно и повезивање спортских и омладинских организација из Српске и Санкт Петербурга.

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи између Републике Српске и Санкт Петербурга, с освртом на претходну годину дана коју је обиљежила борба са пандемијом вируса корона, саопштено је из Владе Српске.

Вишковић захвалио се губернатору Беглову на помоћи и подршци коју је пружио Републици Српској у борби са вирусом корона, која се огледа у пруженој медицинској помоћи, односно испоруци средстава медицинске заштите и средстава за дезинфекцију, као и у вези са вакцинацијом јер је Републици Српској испоручена вакцина Спутњик, као и већини земаља, почетком ове године.

Вишковић се такође захвалио Беглову и на добрим односима и доброј сарадњи у области здравства, која се огледа у размјени медицинских стручњака, љекара, специјалиста из Универзитетског клиничког центра Републике Српске и Клиничког центра Санкт Петербурга.

Губернатор Беглов досадашњу сарадњу између Санкт Петербурга и Републике Српске оцијенио је успјешном и добром са намјером да се она настави развијати у свим областима и у наредном периоду.

Беглов је изразио задовољство што је велики број грађана у Републици Српској исказао повјерење према вакцини Спутњик у процесу имунизације против вируса корона.

Извор и фото: РТРС