Делегација чланова Управног одбора Аустријско-српског привредног форума из Беча боравила је јуче у Београду гдје је одржала низ састанака у циљу унапређења привредне и институционалне сарадње.

Представници Аустријско-српског привредног форума посјетили су Представништво Републике Српске у Србији гдје су разговарали са шефом Представништва Млађаном Цицовићем, а након тога је одржан и састанак у адвокатској канцеларији ЦМС Београд.

Делегација, у којој се налази и неколико угледних привредника, састала се и са специјалним савјетником предсједника Привредне коморе Србије Ненадом Ђурђевићем.

Шеф Представништва Републике Српске у Републици Аустрији Младен Филиповић рекао је да само у Бечу послује око 3.000 фирми чији су власници Срби, те да би многи од њих жељели да своје послове прошире и на простор Републике Српске и Србије.

„Циљ посјете је даље умрежавање аустријских и српских привредника, посредством Аустријско-српског привредног форума, као и Представништва Републике Српске у Аустрији. Жеља нам је да додатно унапређујемо сарадњу и јачамо привредне везе“, рекао је Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији које је подржало организацију посјете Београду.

Он је истакао да овакви састанци у будућности треба да подстакну младе Србе у Аустрији, који су трећа или четврта генерација која живи у тој земљи, да се активирају у привредном, политичком и културном контексту јер српска заједница у Аустрији има огроман потенцијал.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић истакао је да Аустријско-српски привредни форум из Беча и Представништво на чијем је челу у посљедње вријеме интензивно раде на повезивању привредника Српске, Србије и Аустрије.

– Састанак је био изузетно садржајан и ми ћемо наставити пуним капацитетом да радимо на промоцији Аустријско-српског привредног форума у Србији, да организујемо манифестације и сусрете привредника, како бисмо утицали на веће економске активности – нагласио је Цицовић.

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији – Инфо Бијељина – РТРС – СРНА

Фото: Представништво Републике Српске у Србији