У најбројнијем српском клубу у Горњој Аустрији, СКСК „Никола Тесла“ из Линца одржана је редовна скупшина на којој је изабран нови Управни одбор на челу са предсједником. Послије више од три сата дебате, једногласно је за предсједника изабран Раденко Дринић, који је раније већ два пута био на челу овог удружења.

Одлучено је и ко ће водити Омладинску секцију овог удружења, а у управи ће бити укупно 20 чланова. Они су изразили спремност да наставе рад како би, не само задржали садашње чланове, него привукли нове, поготово младе.

– Прихватио сам да опет будем на челу клуба који је практично од оснивања препознатљив пре свега по младим људима. Трудићу се да то и у овом мандату буде наш најважнији циљ и да још више заживи омладински део удружења који је показао колико је важан. Очекујем пре свега добру сарадњу нас у управи јер само на тај начин удружење може да оствари циљеве. Уосталом код нас је породична атмосфера на првом месту јер је много фамилија од оснивања део клуба – нагласио је нови-стари предсједник Раденко Дринић, који је посебно захвалио бившој управи на челу са дојучерашњим предсједником Неђом Николићем на свему што су урадили поготово у тешко вријеме због пандемије.

Дринићу ће у обављању дужности помагати Данјел Милошевић и Мирослав Бугарин. Секретарица клуба је Наташа Сандић у чему ће јој помагати Драган Бојић. Благајну ће водити Марко Лаловић, Јово Јеремић и Гордана Рачановић. Најбројнија је културна секција коју чине: Бранкица Савић, Наталија Вујановић, Зорица Малеш, Исидора Максимовић, Дијана Нарић, Милица Тувић и Татјана Дрљача. Економи су Драгомир Љубоја, Драган Дрљача и Зоран Нарић. Данко Делић биће задужен за сарадњу са покрајнским институцијама. Неђо Николић је са Ненадом Јелићем, изабран у контролну комисију док ће накандано Управни одбор одредити задужења Дејана Никшића и Дарка Јуришића. На крају на челу омладинске секције изабрани су Николина Сандић, Бојан Јеремић и Елена Нарић.

Ново руководство је изабрано на двије године, како и предвиђа статут клуба из Линца.

Захвалност старом руководству

Претходне двије године, како за све, тако и за клуб „Тесла“ биле су веома тешке, највише због короне, која је практично спријечила све активнаости. Упркос томе, удружење је успјело да сачува чланство и измири све обавезе, прије свега око закупа просторија. Сви присутни на челу са предсједником радне групе Данком Делићем и новоизабраним Управним одбором захвалили су управи која је у те двије године на челу са Неђом Николићем успјела да превазиђе све проблеме.

Извор: VESTI online

Фото: Д. Пашић