Одбор за рјешавање стамбеног питања Срба протјераних из Федерације БиХ и Хрватске позвао је све прогнанике са тих територија који у Србији немају кров над главом да до 15. децембра електронским путем попуне анкетни упитник на сајту prognani.rs. и тиме направе први корак у рјешавању овог егзистенцијалног проблема.

Представник Одбора Слађана Рожа објаснила је да се то односи на све прогнане из ФБиХ и Хрватске који живе као подстанари, код својих фамилија или у трошним кућама и домаћинствима.

– Упитник могу да попуне и они који нису задовољни својим стамбеним збрињавањем. Сматрамо да више од 30.000 људи, чак и до 50.000 нема кров над главом. То је један мањи град у Србији – рекла је Рожа за РТС.

Она је позвала старија лица и оне који се не служе рачунарима, а живе сами, да телефоном контактирају људе у Одбору како би попунили упитник.

Рожа је најавила ће се Одбор обратити и Српској православној цркви, јер је ријеч о питању које једном за свагда мора да буде ријешено.

– После 15. децембра имаћемо комплетан увид у упитнике. Тада ћемо спровести анализу и обратићемо се председнику Србије Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и посланику Миодрагу Линти, који је до сада решавао проблеме прогнаних и био једини глас у Скупштини – рекла је Рожа.

Упитник погледајте ОВДЈЕ.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: prognani.rs