Савез Срба Словеније поздравља иницијативу предсједника Народне Скупштине Републике Србије да се Србима из Словеније омогући стицање двојног држављанства. „Изузетно нас радује што су и званичне институције матичне државе заузеле став да је питање двојног држављанства од приоритетног значаја у односима између двије државе”, истакнуто је у Савезу Срба Словеније.

„Овом приликом подсјећамо да је управо Савез Срба Словеније први у јавности покренуо питање признања двојног држављанства. Предсједник Савеза, мр Владимир Кокановић, први је са том иницијативом упознао представнике Одбора Народне Скупштине за сарадњу са Србима у дијаспори и региону. Сама чињеница да се данас у јавности говори управо о темама које је предсједник Савеза изнио пред посланицима Скупштине Србије говори да Одбор за дијаспору и Србе у региону на чијем је челу Миломир Вујадиновић заступа интересе Срба из Словеније али и читавог региона и дијаспоре“, наглашено је у саопштењу Савеза.

Челни људи Савеза истичу да су захвални представницима Народне Скупштине који су препознали значај њихових залагања и званично стали иза иницијативе о увођењу двојног држављанства. „Подршка матице нам много значи јер доказује да смо на правом путу“, речено је у Савезу Срба Словеније.

Извор: Расејање.инфо

Фото: Савез Срба Словеније