Генерални конзул БиХ у Минхену Вера Сајић сматра да је учешће компанија из БиХ на сајму текстила Минхен фабрик старт прилика да промовишу своје производе на иностраном тржишту, али и да остваре нове пословне контакте и договоре за извоз.

– Производи ових компанија су се код нас већ етаблирали као добар бренд и својим квалитетом могу да освоје нека нова тржишта и да парирају европским и свјетским компанијама – рекла је Сајићева након разговора са представницима ових компанија.

Она је навела да је у разговору са представницима компанија из БиХ договорила да њихове каталоге и контакте прослиједи на адресе три привредне коморе – Баварске, Саксоније и Тирингије, савезне покрајине које покрива Конзулат и на тај начин представи компаније и њихове могућности потенцијално заинтересованим партнерима или купцима.

Сајићева је додала да је Минхен фабрик старт један од водећих европских сајмова текстила.

Ове године око 1.000 произвођача из 40 земаља са више од 1.800 колекција и са својим свеобухватним асортиманом текстила, додатака, завршне обраде и набавке текстила, чине га једном од најзначајнијих међународних пословних платформи за модни дизајн, управљање производима и куповину у јединственом сајамском формату.

Пет компанија из БиХ представља своје производе и услуге на тродневном Међународном сајму текстила и одјеће Минхен фабрик старт који је почео 30. августа у овом њемачком граду.

Ријеч је о компанијама Глорија лајн из Бањалуке, Сана из Костајнице, Белисима из Сарајева, Превент из Травника, те Кисмет/маестро сјутс, Добој Исток.

Компаније из БиХ представљају се на овом сајму уз подршку Спољнотрговинске коморе БиХ, Привредне коморе Републике Српске и Швајцарског програма за промоцију извоза.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: СРНА