Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону расписала је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Пријаве на конкурс трају од 1. фебруара до 15. фебруара 2023. године. На конкурсу учествују пројекти који за циљ имају пружање подршке организацији школа, манифестација, унапрјеђењу комуникације, пројекти који доприносе заштити права и интересу држављана Републике Србије и Срба изван матичне државе, пројекти који доприносе култури сјећања, те пројекти који доприносе унапрјеђењу економске сарадње Републике Србије и Срба изван матичне државе.

Приоритети ових пројеката су подизање капацитета организација и удружење српских заједница изван матичне државе, активности које имају за циљ очување културног и језичког идентитета дијаспоре, представљање српске културе и умјетности у иностранству, окупљање припадника српских заједница из иностранства у матичној држави, представљање привредних потенцијала Србије у иностранству, унапрјеђење медија и медијских капацитете удружења и организација српске заједнице у иностранству, те подршка сарадњи и умрежавању припадника српске омладине у иностранству.

Реализација пројекaта предвиђена је до 28. фебруара 2023. године. Конкурс се објављује на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs, и у листу „Вести“. Пријава за учешће на Конкурс врши се путем Веб платформе која се налази на званичном интернет сајту Министарства спољних послова и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону: www.mfa.gov.rs и www.dijaspora.gov.rs. Пријаве послате на било који други начин (нпр. путем поште, факсом и сл.) неће бити узете у разматрање.

Извор: Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Фото: Расејање.инфо