Представљање обимног инвестиционог катастра са пет хиљада страница података из свих градова и општина Републике Српске аустријским привредницима и пословној дијаспори, те долазак банкара и инвеститора из Тирола у Републику Српску у наредних десет дана, само су неки од резултата дводневне посјете представника Инвестиционо-развојне банке Српске у Бечу.

Ово је у разговору за Радио Српске изјавио директор ИРБ-а Дражен Врховац, који је најавио сличне промоције инвестиционих потенцијала и у другим европским центрима, а ускоро и долазак значајних компанија из Грчке и Норвешке.

Истакао је да потенцијали које има Република Српска нису мали.

– Близина границе Европске уније, оно што је њима идеално за њихово пословање. Оно што је нама било битно да чујемо, многе компаније преносе своје производње из Украјине. Траже потенцијално територију гдје би имали услове да могу пренијети своју производњу. Оно што су нама саопштили је да Република Српска и Румунија имају потенцијал који њима свима одговара и због пореског система и због путне мреже и комуникација и свих неких параметара које су они нама предочили. Ми ћемо се потрудити да им припремимо додатне информације које су они нама тражили за наредни састанак у Бањалуци – изјавио је Врховац.

Извор: РТРС

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији