На литерарни конкурс са темом „Српска у Срцу“ који је организован поводом прославе 30 година од настанка Републике Српске, пристигло је 99 радова из цијеле наше републике.

Право на учешће имали су ученици средњих школа и ученици 8. и 9. разреда основних школа из Републике Српске!

О најбољем раду одлучиваће професор српског језика др Биљана Турањанин Николопулос, писац мср Јелена Калајџија, амбасадорка БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић и шеф Представништва Јелена Јовановић.

Аутор најбољег литерарног рада биће проглашен 2. маја 2022. године док је награда за најбољи рад петодневно путовање у Солун, како за аутора тако и за његову породицу!

Због великог броја придошлих радова Представништво Републике Српске у Грчкој одлучило је да изда књигу под називом „Српска у Срцу“ у којој ће се наћи радови свих ученика и која ће на један симболичан начин овјековјечити сву љубав и осјећај патриотизма наше омладине ка Републици Српској.

Сви ученици који су учествовали у конкурсу добиће и захвалнице.

Хвала свим ученицима на учествовању! Велика нам је част читати ваше радове који обилују љубављу ка отаџбини! Ваши родитељи, старатељи, професори и наставници могу бити поносни на вас!

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Грчкој

Фото: Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу