Циљ манифестације „Дани Српске у Србији“, која данас почиње у Београду, је представљање свих потенцијала Републике становништву преко Дрине, рекао је министар за европске интеграције и међународну сарадњу РС Златан Клокић.

Манифестација, коју организује Представништво РС у Србији, обиљежава ове године јубилеј.

– Ово је десета по реду манифестација „Дани Српске у Србији“. Као и до сада, свечано отварање биће у Београду у Народном позоришту уз присуство великог броја званица из јавног и политичког живота Српске и Србије, а најављен је и долазак патријарха српског Порфирија – рекао је Клокић.

Нагласио је да манифестација не мијења свој циљ, а то је представљање домаћих потенцијала становништву Србије.

– Представићемо своја достигнућа у области економије, науке и технологије, привреде, али и она из културе и спорта. Незаобилазни су и туристички потенцијали наше Републике које сваке године посјети велики број грађана Србије – навео је Клокић.

Нагласио је да манифестацију сваке године посјети велики број становника Србије, те додао да ове године очекује још веће интересовање.

Клокић је нагласио да ће због тога ове године домаћи потенцијали бити представљени у десет градова Србије, од Врања до Суботице.

– Затварање манифестације планирано је у Новом Саду у Народном позоришту 14. септембра. За седам дана становништву Србије представићемо све наше потенцијале и то из свих дијелова наше Републике – поручио је Клокић.

Свечано отварање манифестације „Дани Српске у Србији“ заказано је за 20 часова у Народном позоришту, гдје ће бити изведена представа „Орлови лете ли, лете“ сценаристе Вулета Журића и Душка М. Петровића, у режији Слободана Перишића.

Извор и фото: Глас Српске