Министар без портфеља задужен са односе с дијаспором Ђорђе Милићевић заједно са предсједником општине Бољевац др Небојшом Марјановићем отворио је тематски еколошко-образовни камп за младе из региона и дијаспоре у којем учествују млади Срби из седам земаља.

Ово је један од 22 кампа у градовима и општинама широм Србије чију је организацију финансирала Влада преко Кабинета министра Милићевића.

„Отварање еколошког кампа за младе из наше дијаспоре и из региона у Бољевцу је још један корак у јачању веза између Србије и наших сународника који живе ван њених граница. Као министар задужен за односе са дијаспором, поносан сам што је овај пројекат део стратешког циља који нам је поставио председник Републике Србије Александар Вучић а то је да ојачамо везе матице и дијаспоре и сви заједно створимо окружење у којем ће млади из дијаспоре кад заврше школе и факултете у иностранству пожелети да се врате у своју земљу, да своје знање употребе у Србији. Сигуран сам да смо успели у овој намери, јер где год сам овог лета дошао, у било који камп, увек су ми деца говорила да су одушевљена боравком у Србији и да ће се сигурно поново вратити у градове у којима су сада први пут била“, рекао је министар Милићевић.

Министар је у свом обраћању учесницима кампа апеловао да гдје год живјели и шта год радили, никада не забораве одакле долазе.

„Не заборавите своју Србију, не заборавите нашу историју, културу, традицију… Не заборавите нашу ћирилицу и наш српски језик. Јер ако то заборавимо неће нас бити као народа. А ви сте чувари нашег идентитета. Запамтите то“, поручио је министар Милићевић.

Извор: Радио-телевизија Србије – Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором

Фото: Христина Симић