На шестом Фестивалу домаћих производа који је отворен у Бањалуци представило се више од 80 излагача из цијеле Републике Српске, одзив грађана премашио је очекивања, а порука је да треба куповати домаће – јер је најбоље.

Фестивал домаћих производа који организује Удружење младих економиста Републике Српске, отворен је у присуству српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, министарке просвјете и културе Жељке Стојичић, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Сава Минића и министра за европске интеграције и међународну сарадњу Златана Клокића.

Фестивал је отворен у мултифункционалном тениском објекту у парку „Младен Стојановић“.

Предсједник Удружења младих економиста Републике Српске, које је организатор фестивала, Борислав Мандић рекао је да је ово Удружење основано прије шест година када је покренуло пројекат „Купуј домаће, улажи у Српску“.

Он је истакао да је Фестивал данас препознатљив и традиционалан, те да је поносан на излагаче, партнере и сам пројекат.

„Треба сви да радимо, да будемо локалне и економске патриоте, да купујемо домаће производе, јер је домаће најбоље. Захвалио бих покровитељима предсједнику Српске Милораду Додику и српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић“, истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, произвођачима много значи фестивал на којем могу да промовишу своје производе.

„Свака промоција пуно значи и сви заједно требамо пробати данас производе и да сутра те исте производе купимо у маркетима и покажемо да смо локалне и економске патриоте“, поручио је Мандић.

На фестивалу су представљени јединствени домаћи производи од воћа и поврћа, алкохолних и безалкохолних пића, као и друге делиције, навели су из Удружења младих економиста.

Извор: РТРС – БЛ Портал

Фото: Zipaphoto/Борисалав Здриња