Културно-спортско друштво Бамби из Беча, након љетње паузе, поново од недjеље 6. септембра у устаљеним терминима отвара врата за своје чланове. Представници Бамбија позивају и све заљубљенике у фолклор и све који желе да им се придруже и буду заједно Бабмијева породица у спровођењу њихове главне мисије, а то је очување и његовање српског језика, традиције и културе у Аустрији, као и породичних вриједности и спортског духа.

Друштво Бамби је посебно познато по посвећености у раду са дјецом у свим узрастима и добром дружењу, и зато ће и ове сезоне радо дочекати нове полазнике чији родитељи желе да њихова дjеце уче о својој традицији и култури. Осим тога, КСД Бамби ће, током јесење сезоне, наставити са манифестацијама у част јубилеја поводом 50 година постојања, који ће бити обиљежен великом свечаности до краја године.

„Увек се радујемо новој сезони, јер дочекујемо, како нове чланове који желе да са нама уче, негују и чувају од заборава српски језик, традицију и културу овде у Аустрији, тако и старе, одморне и вољне за добру забаву, дружење и броје активности које Бамби нуди. Позивамо све који желе да нам се придруже да то учине већ сада, и позивамо све маме, тате, баке и деке да доведу своје малишане јер ће са нама научити, не само језик, игру и песму, већ и социјалне вештине и много тога о својим коренима и традиционалним вредностима земље из које потичу”, нагласио је предсједник Бамбија Александар Станковић.

„Истовремено, увелико припремамо просторије за нове активности од 6. септембра, и већ почињемо са припремама наших традиционалних манифестација током јесени – Бамбијево вече српске традиције и културе, Зимски фудбалски турнир и наш Годишњи концерт поводом јубилеја. Имаћемо и многобројна гостовања код клубова који су наши пријатељи, тако да нас очекује једна веома динамична и богата сезона”, додао је Станковић.

О КСД Бамби

Културно-спортско друштво Бамби је основано 1973. године са циљем развоја и очувања културне и фолклорне баштине Срба у Аустрији и ове године обиљежава 50 година постојања. Друштво окупља више од 600 чланова груписаних у неколико секција као што су: фолклорна, фудбалска, риболовачка и музичка.

Најмасовнија је фолклорна секција, подијељена у шест узрасних категорија, од најмлађег до ветеранског састава. Културно-спортско друштво Бамби је добитник и бројних признања и појбедник на многобројним фестивалима широм Европе, као и радо виђен гост на приредбама других културно-умјетничких друштава како у Аустрији тако и у иностранству. Више информација: www.ksvbambi.at.

Извор и фото: Расејање.инфо