Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић присуствовао је отварању јубиларног 35. годишњег Српског фолклорног фестивала у Сиднеју, у Српском центру Бонириг.

На манифестацији, највећој те врсте у Аустралији, представила су се фолклорна и културно-умјетничка друштва из свих крајева земље.

Амбасадор Стефановић је изразио задовољство због чињенице да другу годину за редом присуствује отварању поменутог, традиционалног фестивала, који се ове године одржава 35. пут.

Он се посебно осврнуо на важност очувања српске културе, језика и ћириличког писма, као основа националног идентитета Срба, те указао на процес формирања допунских школа српског језика у којима се настава одржава по програму Министарства просвете Републике Србије и још једном позвао све заинтересоване родитеље и ученике на сарадњу у овој области са Амбасадом Србије у Канбери.

На отварању фестивала присуствовало је и двоје федералних посланика Ен Стенли, шефица посланичке групе АЛП и Даи Ле, независна посланица, више посланика у Парламенту Новог Јужног Велса укључујући и изасланицу премијера ЊВ Криса Минса, градоначелник сиднејске општине Ферфилд Ф. Карбоне, више одборника из локалних општина, као и представници Митрополије аустралијско-новозеландске.

Извор: Дијаспора дневно – МСП

Фото: МСП