Mинистар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић, заједно са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић отворио је тематски љетњи камп за дјецу из региона и дијаспоре под називом „Дани дијаспоре у средњовјековној пријестоници Србије Граду Крушевцу“.

Пројекат за циљ има његовање културе и традиције Републике Србије. Учествује више од 10 културно – умјетничких друштава из Словеније, Румуније и Републике Српске, а представиће се и КУД са подручја града: Полет из Падежа, Чарапанка из Крвавице, Бистричко коло из Дворана, Станислав Бинички из Јасике, Вук Караџић из Жабара и Чарапани из Крушевца. У наступима ће учествовати преко 200 младих.

Министар је нагласио да ће млади имати прилику да уче једни од других, размјењују искуства и граде мостове међу Србима гдје год они живјели, при чему је изразио наду да ће искористити сваки тренутак овог кампа како би стекли нова пријатељства, научили нешто ново и створили сјећања која ће их пратити кроз цијели живот.

Такође, заједно ће засадити дрво пријатељства, а обићи ће и бројне културне и историјске локације на подручју Крушевца и планину Јастребац.

Извор и фото: Град Крушевац