У оквиру посјете Бечу, министар безбједности БиХ Ненад Нешић посјетио је Представништво Републике Српске у Бечу, гдје је разговарао са шефом Представништва Младеном Филиповићем, као и представницима српских удружења у Аустрији. Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у Аустрији, Његова Екселенција Синиша Бенцун.

На састанку је разговарано о активностима Представништва, те је размотрена ситуација у дијаспори, након чега је наглашена подршка Републици Српској за очување њених уставних надлежности гарантованих Дејтонским мировним споразумом.

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је да је поносан на посао који обавља Представништво Републике Српске у Аустрији које помаже народу у Српској привлачењем инвестиција и хуманитарним акцијама, а и стално је на услузи Србима у Аустрији.

„Наши људи у Аустрији спремни су да помогну да Република Српска ојача и од њих се има шта чути, поготово када је ријеч о побољшању привредне климе у Српској и привлачењу нових инвестиција“, навео је Нешић.

Нешић се током посјете Бечу састао, осим са министром унутрашњих послова Аустрије Герхардом Карнером, и са дијаспором из Републике Српске у Аустрији, српским културним и омладинским организацијама, запосленима у Представништву Српске у Аустрији, а посјетио је и Његово Преосвештенство Владику аустријско-швајцарског и цијеле Италије и Малте Андреја.

Он је истакао да културна друштва у Аустрији раде велику ствар чувајући српску традицију.

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији – Срна

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији