У једном од најстаријих српских клубова у Аустрији, Видовдан из Линца, обиљежена је истоимена слава. Послије дужег периода, највише због пандемије, у просторијама удружења окупили су се чланови и пријатељу овог клуба како би прославили важан дан. Били су ту и представници удружења „Никола Тесла” и Горњак. Протојереј ставрофор Драган заједно са ђаконом Ђорђијем Мићићем освештао је славски колач.

Радује што се у Видовдану види нова енергија доласком неколико младих на чело удружења, што би могло да буде најава успјеха, које је овај клуб имао протеклих деценија.

– Добро је што смо опет сви заједно у Видовдану, на крсној слави која је највећи путоказ свима нама. Из овог удружења је основано још неколико нових удружења, што је свакако опомена да нам нису потребне подјеле – казао је у бесједи прота Драган.

У име клуба гостима је захвалио Дарко Трипковић и истакао да је пресрећан што има прилику да их поздрави.

– Захвални смо прије свега проти Драгану, али и свима вама који сте нашли времена да заједно обиљежимо нашу крсну славу. Трудићемо се да овај клуб увијек буде мјесто окупљања прије свега младих и да на тај начин чувамо нашу традицију – рекао је Трипковић.

Несебично су се између осталог за организацију славе осим Трипковића потрудили Горан Вукчевић и Синиша Јелић, који је и раније био активан у овом удружењу. Похвале заслужују и сви остали чланови који су припремили богату посну трпезу.

Извор: VESTI online

Фото: Д. Пашић