Ове јесени почиње да се изводи настава српског језика и на Малти. Настава је успостављена уз помоћ Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, а од ове школске године ће бити у систему нашег министарства просвете.

„Током првог дана одржавања стручног семинара, у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије, а у сарадњи са Министарством просвете, наставници су присуствовали уживо и на даљину изузетним предавањима наших драгих професора, али и пожелели срдачну добродошлицу Јелени Јабланов Максимовић и Маји Маринковић, које ће изводити наставу за преко 170 ученика на Малти”, истакнуто је на страници Српске школе у Француској, Италији и Словенији.

На стручном семинару присуствовале су и нове наставнице српске школе Вера Христић Мајсторовић и Славица Радовановић у Љубљани и Снежана Војкановић Ћеферјановић у Париском региону, које су како је истакнуто „са радошћу дочекане”. Семинару је присуствовао и писац за дјецу Дејан Алексић, који је у пријатном разговору обећао дружења са дјецом допунских школа.

Семинару је присуствовао велики број наставника који предаје у српским допунских школама, као и све три координаторке Биљана Букинац, Блаженка Тривунчић и Татјана Поповић.
Српске школа на Малти биће у надлежности координаторке Блаженке Тривунчић, која је већ координатор школа у Француској, Италији и Словенији.

Извор: РАСЕЈАЊЕ.ИНФО

Фото: FB Српска школа ФИС