Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је данас да ће од представништава Српске у иностранству, прије свих у Аустрији и Њемачкој, бити затражено да организују догађаје на којима би били промовисани економски потенцијали Српске у иностранству.

Клокић је рекао новинарима у Бањалуци да се очекује да представништава код којих су уочени одређени недостаци то врло брзо отклоне, додајући да је углавном ријеч о томе да се на вријеме достављају мјесечни извјештаји.

Он је подсјетио да је у складу са одлуком Владе Српске именована Радна група која је спровела ревизију рада представништава, на основу чега су донесени закључци да се уочени недостаци у процедурама у њиховом раду отклоне.

Клокић је подсјетио да Република Српска већ дуже остварује сарадњу са консултантским, а не лобистичким кућама у иностранству које пружају подршку у смислу поштивања међународног права и заштиту уставно-правне позиције Српске на међународном нивоу.

Према његовим ријечима, та сарадња се огледа и кроз редовно подношење полугодишњих извјештаја Владе Српске Савјету безбједности УН.

Извор: Глас Српске – Срна

Фото: Влада Републике Српске