Манифестација „Дани Српске у Србији“ важна је за јединство и саборност српског народа с обје стране Дрине и значајан мост искрене сарадње Републике Српске и Србије, рекао је на затварању ове манифестације специјални изасланик предсједника Републике Српске Златан Клокић.

Клокић, који је министар за европске интеграције и међународну сарадњу, истакао је да су Република Српска и Србија одувијек имале добре односе, али да су посљедњих неколико година никад бољи.

– Заједно дефинишемо стратешке, инфраструктурне пројекте једнако важне за Републику Српску и Србију. Заједно припремамо програме за националну групу предмета у основном и средњем образовању. Заједно успостављамо културу сјећања и славимо Дан српског јединства и националне заставе – истакао је Клокић у обраћању у Новом Саду.

Он је захвалио присутнима што су овај скуп учинили још спектакуларнијим, а посебно је захвалио Представништву Републике Српске у Србији и шефу тог представништва Млађену Цицовићу, који је све ове године окупљао и истицао важност јединства.

Клокић је истакао да пуне сале на свим пројекцијама протеклих седам дана јасно приказују важност ове манифестације и колико она значи за Србе са обје стране Дрине, за њихово јединство и саборност.

Он је подсјетио да је 2013. године започета идеја да се Србији и њеним грађанима представи Република Српска и њени потенцијали, да је то сваке године рађено на нов и јединствен начин.

– Из скоро свих крајева Републике Српске представили смо културу, науку, просвјету, привреду, умјетност и нашу традицију – навео је Клокић.

Он је истакао је да ово један од мостова које заједно граде Српска и Србија стварајући још чвршће везе.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу