Позивамо вас да у четвртак, 16. новембра, посјетите Галерију „Штајнер“ (Steiner) у Бечу гдје су представљени умјетнички радови савремених српских умјетника.

Изложба под називом „Resonance Serbian Contemporary Echo“ организује се у сарадњи са галеријом „Сањај“ из Србије, уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији.

У четвртак, у периоду од 19 до 22 часа, посјетиоци ће имати прилику да се детаљније упознају са умјетничким опусом београдских умјетника, а о њиховом стваралаштву говориће директорица галерије „Сањај“ Сања Бјелановић Јанковић.

Бечка публика има прилику да види радове четворо представника савремене београдске умјетничке и креативне сцене – Марка Кусмука, Вељка Ваљаревића, Саре Николић и Марка Лађушића.

Ова изложба је уједно и први заједнички пројекат београдске галерије „Сањај“ и Аустријско српског друштва у Бечу, а радови ће у Галерији „Штајнер“ бити изложени до 16. децембра.

На отварању изложбе присутне је поздравио и шеф Представништва Републике Српске у Аустрији који је изразио задовољство због отварања изложбе у Бечу.

„Српска културна сцена привлачи све више пажње у Бечу, али и остатку Аустрије. Било да је ријеч о сликарству или другим умјетничким гранама, сарадња са умјетницима и институцијама у Аустрији постаје интензивнија и квалитетнија“, рекао је Филиповић.

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији

Фото: Расејање.инфо