Генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владу Ђајићу је у Аустрији уручена златна плакета за успјешну сарадњу и посебан допринос и афирмацију српске заједнице у Бечу коју му је додијелила Заједница српских клубова у Бечу.

Заједно са шефом Представништва Републике Српске у Аустији Младеном Филиповићем, амбасадором Србије у Аустрији Небојишом Родићем, предсједником Удружења српских клубова у Бечу Луком Марковићем и бројним привредницима и културним радницима из Аустије, Ђајић је присуствовао фудбалској утакмици ветерана Црвене звезде и YU Југо лиге, која је одиграна пред неколико хиљада људи.

Обраћају ће присутнима, Ђајић се захвалио на признању и пренио поздраве званичника Републике Српске, посебно предсједнице Српске Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

– Драго ми је да се наши земљаци у Аустрији окупљају, друже и подржавају и воле своју Републику Српску. Хвала од срца за додијељену плакету и обећавам да ћу и даље радити на повезивању дијаспоре са својим матицама Републиком Српском и Србијом. УКЦ Репубике Српске има јако добру сарадњу са највећом Клиником АХК из Беча која ће се наставити и у наредном периоду – рекао је Ђајић.

Извор: РТРС

Фото: УКЦ Српске