Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је другог дана посјете Словенији свечаном отварању Сајма српско-словеначке привреде у Љубљани и поручила да је динамична привредна сарадња кључ економског развоја свих земаља у окружењу.

Цвијановић је истакла да је привредна сарадња Републике Српске са Србијом, као и са Словенијом, сваке године све успјешнија и садржајнија, о чему свједоче сви релевантни подаци о обиму инвестиција и спољнотрговинској размјени.

– Задовољство ми је што сам данас, на позив Савеза Срба Словеније, имала прилику да присуствујем Сајму српско-словеначке привреде у Љубљани – објавила је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Она је изразила увјереност да су овакве манифестације сигуран пут ка још снажнијем повезивању привредника, као и додатном унапређењу сарадње.

Отварању сајма присуствовали су и посланици у Парламенту Словеније Лена Гргуревић и Моника Пекошак, те посланик у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Александар Љубоја одржао је презентацију о привредним потенцијалима Републике Српске.

Цвијановић је синоћ присуствовала обиљежавању 30 година Српског просвјетног друштва „Никола Тесла“ из Постојне, за које је рекла да доприноси очувању српског националног идентитета у Словенији.

Предсједница Српске разговарала је и са представницима српске заједнице у Словенији, те је том приликом нагласила да је увијек лијепо видјети сународнике у дијаспори, окупљене око заједничких вриједности, традиције и културе.

Током вечери састала се и са градоначелником Љубљане Зораном Јанковићем.

Извор: РТРС

Фото: Instagram Жељка Цвијановић