Предсједник Републике Србије Александар Вучић примио је око 180 младих спортиста са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа Србија те зове 2022, и том приликом поручио да је важно да, у којим год земљама да живимо, знамо којем народу припадамо.

Предсједник Вучић је рекао да је овај спортски камп омогућио младима да се друже, играју и такмиче са вршњацима из Србије, дијаспоре и региона.

„Имали сте прилике да учите и много тога научите од поштованих тренера. Желео бих да захвалим свима који су учествовали, посебно Игору Маринковићу, Лазару Младеновићу, Браниславу Вучићевићу, Саши Роквићу, Андрији Младеновићу. Овде су деца из Немачке, Аустрије, Италије, Канаде. Имамо децу из Хрватске, са Баније, Кордуна, из Црне Горе, Северне Македоније. Отаџбина је та која спаја језик и род, али језик, писмо је нешто што мора да нас спаја ма где да живимо у свету. Иако живимо у различитим земљама, увек знамо где су нам корени, коме припадамо“, истакао је предсједник и захвалио државним установама које су помогле пројекат, као и невладиним организацијама које су организивале спортски камп.

Отаџбина је колетивни дух једног народа, рекао је Јован Дучић. То је онај дух заједништва који нас окупља са разних меридијана. Наша намера је да се увек враћате у своју Србију, да се увек питате шта можете да урадите за своју отаџбину“, поручио је предсједник Вучић младим спортистима и додао да ће држава учинити све да финансијски олакша одржавање спортског кампа, како би видјели да имају поштовање и искрену љубав у својој Србији.

Предсједнику су, у име свих младих спортиста, Игњат Вујичић и Анастасија Словић уручили поклон, у знак сјећања на посјету и дружење – дрес са његовим иницијалима и потписима свих учесника кампа Србија те зове 2022.

Извор: Председник Републике Србије

Фото: Председништво Србије/Dimitrije Goll