Ученици допунске наставе на српском језику из Нирнберга и Ерлангена и наставница Гордана Будиша у њемачкој покрајини Баварска опростили су се од својих најстаријих школских другова који су завршили осми разред. Како истиче наставница Будиша заједничка завршна  приредба, на којој су уручена свједочанства ученицима 8. разреда, одржана је у СПЦ Ћирило и Методије у Нирнбергу.

„Ученици су припремили програм који је био испуњен песмама и рецитацијама које су научили у току школске године. У мапама  које су добили осмаци, налазила су се сведочанства и ђачке књижице, химна, азбука, захвалнице и копирани чланци из новина о активностима које су се дешавале за време њиховог похађања допунске наставе”, додала је наставница Гордана Будиша.

Поред заједничке опроштајне приредбе, ученици из Нирнберга и Ерлангена су школску годину завршили посјетом базенима у Нирнбергу и Ерлангену, која их је у овим врелим данима нарочито обрадовала. Допунска настава на српском језику у Ерлангену и Нирнбергу у организацији је Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Извор: РАСЕЈАЊЕ.ИНФО

Фото: Г. Будиша