У Бањалуци би се требао одржати Инвестициони форум намијењен инвеститорима који су заинтересовани за улагање у Републику Српску.

Дражен Врховац, в.д. директора ИРБ-а Републике Српске, рекао је да се Инвестициони форум сам наметнуо као догађај који је неопходно организовати.

„Да све контакте које смо створили, све инвеститоре које смо обишли доведемо у нашу Бањалуку, да им на лицу мјеста покажемо шта је Република Српска и представимо је“, рекао је Врховац.

Тај форум је догађај који је креиран да би у Бањалуци представили све могућности Републике Српске, навео је он.

Он каже да ће на овом форуму ИРБ представити инвеститорима могућност директног улагања, те да ће Влада Републике Српске представити своју пореску политику која је један од највећих фактора зашто се инвеститори одлучују улагати овдје. Осим тога, на Форуму ће учествовати и општине и градови из Српске који ће представити своје потенцијале.

„Два су нам циља, да представимо Републику Српску кроз пројекте и да покажемо нашу Републику Српску и наше гостопримство инвеститорима. Половином јула имамо значајну посјету једне групе инвеститора који су већ донијели одлуку да улажу у Републику Српску и њих само интересује јесу ли добро дошли. Договорили смо састанак са предсједником Републике“, рекао је Врховац и додао да се ради о туристичком потенцијалу.

Извор и фото: ИРБ РС