Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић уручиће књижевне награде „Извор“ за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају ауторима чији су радови били најбољи на једанаестом конкурсу Представништва и редакције часописа „Жрнов“, у сриједу, 6. децембра 2023. године, у 12 сати, у свечаној сали Представништва Републике Српске у Србији, Београд, Булевар деспота Стефана Лазаревића 4/IV.

Одзив на овај једанаести конкурс био је из Србије, Српске и расијања, али и из Македоније и Бугарске, укупно 177 пјесама и 51 прича. Жири, у којем су били прошлогодишњи добитници ове награде Јелена Вујановић, Маријана Јовановић и Радослав Вучковић, одабрао је за награде једну пјесму и једну причу.

Конкурс за књижевну награду „Извор“ установљен је 2013. године са жељом да се на лица избјеглица врате осмјеси и расписала га је редакција часописа „Жрнов“ уз подршку Комесаријата за избјегла и расељена лица Србије. Ни на првом конкурсу све приче и пјесме нису биле избјегличке, а нису ни до данас. Овај конкурс од 2014. године расписују заједно Представништво Републике Српске у Србији и часопис „Жрнов“.

Награде су и ове године: грамате и новчани износи. Награђени радови биће објављени у првом сљедећем издању часописа „Жрнов“.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији