Више од хиљаду људи присуствовало је традиционалној манифестацији „Бамбијево вече традиције и културе”, која је, у организацији КСД Бамби, одржана у Бечу.

Публика је уживала у богатом културно-умјетничком програму у оквиру кога су наступили скоро сви ансамбли Бамбија – забавиште, школица, пионири, омладинци и извођачи, али и гости -КУД Бранко Радичевић Божевац, фолклорни ансамбл Китка, фолклорни ансамбл Пендари, ХСКК Бусовача, КУД Вук Караџић Осипаоница, СКЦ Стеван Мокрањац и КУД Македонка. Осим тога, били су припремљени традиционални српски специјалитети за све госте, као и презентација народних ношњи. Почасне званице на улазу је поздравио пар у традиционалним народним ношњама уз ракију, со и погачу.

„Презадовољни смо што је толики број наших сународника дошао на наш јесењи концерт и имао прилику да ужива у наступима свих ансамбала који су се представили, како наших, тако и наших драгих гостију из Србије. Желим да се захвалим свим друштвима која су се одазвала нашем позиву да учествују у оквиру програма, али и представницима Републике Аустрије, града Беча и Републике Србије који су присуствовали нашој традиционалној манифестацији.

Извор: Расејање.инфо

Фото: КСД Бамби