Туристичка организација Републике Српске учествоваће на Међународном сајму туризма у Бечу, који ће бити одржан од 16. до 19. марта.

Туристичка организација Републике Српске представиће понуду и услуге на изложбеном простору Представништва Републике Српске у Бечу.

„Промоција на овом сајму је наставак активности и успјешне сарадње са Представништвом, са којим смо у протеклом периоду интензивно радили на студијским путовањима за туристичке стручњаке, фотографе, новинаре, представнике институција из Аустрије и тако директно промовисали наше туристичке дестинације на аустријском тржишту“, навели су из ТОРС-а.

Из Туристичке организације наводе да је Ferien-Messe Wien 2023 најзначајнији сајам туризма у Аустрији који окупља око 150.000 посјетилаца, те око 514 излагача из више од 70 земаља.

„Наш циљ је да нашу понуду препознају и да привучемо туристе из Аустрије будући да нам у прилог иде чињеница да имамо конекцију лета за Беч из Бањалуке и обрнуто. Акценат стављамо на активни туризам – рафтинг, бициклизам, планинарење, али и на наше бање као и многобројне музичке и културне фестивале који се одржавају у Српској у предстојећој љетњој сезони“, наводи се у саопштењу.

Осим Туристичке организације Републике Српске, на штанду ће се представити Туристичка организација Бањалуке, Туристичка организација Бијељине и ЗТЦ Бања Врућица.

Шеф Представништва Српске у Бечу Младен Филиповић истакао је да је Сајам у Бечу један од најзначајнијих сајмова у централној Европи.

– Важно је да Српска буде присутна у централној Европи – рекао је Филиповић.

Директор Туристичке организације Српске Миодраг Лончаревић истакао је да ће Српска промовисати прољећну и љетну сезону.

– Сарађујемо са Представништвом Српске у Бечу. Туризам у Српској је у експанзији – истакао је Лончаревић.

Извор: РТРС-Независне новине

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији