У просторијама Представништва Републике Српске у Бечу је одржан састанак шефа Представништва Младена Филиповића са руководством Гарантног фонда Републике Српске.

Филиповић је овом приликом представио активности Представништва и програме подршке који су намијењени извозно оријентисаним компанијама из Српске, те нагласио да Представништво успјешно сарађује са институцијама и привредним организацијама на промоцији инвестиционих потенцијала Републике Српске.

На састанку је разговарано о могућностима за унапређење сарадње, а директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар презентовао је начине на који ова институција нуди подршку домаћој привреди, а који могу допринијети јачању пословних веза између Републике Српске и Аустрије.

Овом приликом разговарано је и о активностима регионалне пословне асоцијације „Зелени навигатор Западног Балкана“, чији су оснивачи Гарантни фонд Републике Српске, Гаранцијски фонд Војводине и Развојни фонд, а која подржава трансформацију ка климатски неутралној економији.

Заједнички је оцијењено да јачање сарадње регионалних пословних асоцијација може допринијети бољим резултатима у привлачењу инвеститора из ЕУ, те помоћи домаћим привредним субјектима у приступу међународним фондовима и прилагођавању регулативама које се тичу економске и еколошке одрживости.

Састанку у Представништву су присуствовали и директор Развојног фонда Војводине Горан Савић, те директор сектора за пласмане у Гарантном фонду Републике Српске Војислав Благојевић.

Делегације из Републике Српске и Војводине у Бечу су боравиле поводом редовне годишње скупштине Европске асоцијације гарантних фондова која се одржава од 14. до 17. септембра.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији