У Привредној комори Републике Српске је представљена дигитална платформа „ИнфоБиз ПКРС“ чији је циљ пружање услуга у дигиталној форми, као бржих и једноставнијих информација.

Генерални секретар Привредне коморе Републике Српске Драгана Кокот рекла је да ова платформа садржи неопходне сервисе и информације за пословање привредних друштава о значајним прописима, приликама за едукације, добијање грантова, односно приступ финасијама, те могућностима повезивања са потенцијалним партнерима.

„Својим корисницима ова платформа омогућиће и приступ свим актуелним информацијама о тренутним прописима од значаја за привреду, објављеним у службеним гласницима Републике Српске и БиХ“, истакла је Кокотова на конференцији за новинаре у Бањалуци на којој је представљена платформа „ИнфоБиз ПКРС“.

Она је истакла да платформа омогућава лакши приступ изворима финансирања јер се објављују сви јавни позиви и међународних и домаћих организација, које пружају подршку привреди у реализацији њихових конкретних пројеката.

Кокотова каже да постоји и платформа за билатералне сусрете у дигиталној форми гдје се могу организовати различити догађаји за чланице и субјекте из Српске и свих других земаља, односно на међународном нивоу.

Она је додала да је у оквиру пројекта формирана и вајбер заједница путем које се на најбржи могући начин чланице Привредне коморе, и друга заинтересована јавност, може информисати о свим активностима Привредне коморе Српске, регулативи, приступу финансијама, као и едукацијама у онлајн формату путем платформе „Е-едукације“ и уживо у Привредној комори.

Она је напоменула да је платформа „ИнфоБиз ПКРС“ реализована кроз пројекат који се зове „Креирање подршке `Хелп деск` за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа у условима узрокованим ковидом 19“.

„Пројекат финансира ЕУ и Њемачка, у оквиру ширег `ЕУ4бизнисрикавери` пројекта и пројекат има за циљ унаприједити информисање чланица Привредне коморе Републике Српске“, рекла је Кокотова.

Извор: Глас Српске-Срна

Фото: РТРС