Инвестиционо-развојна банка Републике Српске дводневном посјетом Бечу, која ће почети данас, наставиће активности интензивне промоције инвестиционих профила општина, градова и Републике Српске.

Делегација ИРБ-а предвођена вршиоцем дужности директора Драженом Врховцем, одржаће данас и у сриједу, 22. јуна, неколико састанака са представницима Привредне коморе Беча, пословне дијаспоре и са 40-ак аустријских привредника.

Састанци су организовани уз помоћ Представништва Републике Српске у Бечу, саопштено је из ИРБ-а.

У саопштењу се наводи да ће аустријским инвеститорима бити представљене инвестиционе могућности, потенцијали и капитални пројекти Републике Српске, општина и градова, као и активности које ИРБ спроводи на снажној промоцији потенцијала Републике Српске, чији су циљ већи прилив директних страних улагања у Републику Српску, нова запошљавања и јачање привредног амбијента.

У склопу ових активности, прије десетак дана одржан је састанак делегације ИРБ-а са амбасадором Грчке у БиХ Димитриосом Папандреуом, на којем је договорено да ИРБ активно учествује на Међународном сајму у Солуну, од 10. до 18. септембра, с циљем представљања потенцијала Српске привредницима и организацијама из Грчке, као и потенцијалним инвеститорима из других земаља.

Из ИРБ-а наводе да је током јула у плану и посјета Русији.

„Намјера којом смо се водили приликом креирања инвестиционих профила Републике Српске, као и наших општина и градова, била је да на једном мјесту комплетирамо све економске, али и туристичке потенцијале Републике Српске и олакшамо приступ информацијама заинтересованим инвеститорима”, тврде у ИРБ-у.

У саопштењу се наводи да ће инвестициони профили, које ће ИРБ представљати на сајмовима, конгресима, конференцијама, у представништвима, амбасадама и на сваком мјесту гдје постоји шанса за добру и квалитетну промоцију Републике Српске, бити доступни и на енглеском језику, а у плану је превод и на остале стране језике.

Извор: РТРС

Фото: Дејан Божић/РАС СРБИЈА