У Линцу су отворене нове просторије које ће за своје активности користити Заједница српских клубова у Горњој Аустрији, саопштено је из Представништва Српске у Бечу из којег поручују да ће наставити да подржавају српске клубове и удружења широм Аустрије у реализацији њихових програма и у контактима са локалним заједницама и институцијама у овој земљи.

Заједнички циљ је да се рад клубова и удружења одржи и унаприједи, те да се наставе активности од значаја за бројну српску заједницу у Аустрији, наводи се у саопштењу поводом синоћњег отварања нових просторија.

Ново сједиште за кровну организацију српске дијаспоре у Горњој Аустрији обезбијеђено је уз подршку институција Републике Српске и Србије, а основни циљ је да у заједничком простору буду реализовани различити друштвени и културни програми, те окупљају чланови српских клубова и удружења из Аустрије.

„Након изазова са којима смо се суочили због пандемије вируса корона, велико је задовољство видјети да се српска заједница поново окупља и реализује различите активности. Српски клубови у Аустрији представљају мјесто на којем се уједињује српска дијаспора и организацијом бројних манифестација настоје сачувати наше обичаје, културу и традицију“, рекао је шеф Представништва Српске у Бечу Младен Филиповић.

Он је истакао да је зато важно да се подрже њихов рад и активности.

У Заједници српских клубова Горње Аустрије истичу да ће врата Заједнице увијек бити отворена за све чланове српских клубова и удружења, те се надају да ће заједнички реализовати бројне активности.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији