Привредна комора Републике Српске представила је јединствену дигиталну платформу „Инфо биз“, која ће пружити додатну подршку домаћим привредницима кроз правовремене информације о значајним прописима, приликама за едукације, добијање грантова, али и могућностима повезивања са потенцијалним партнерима.

У првим данима кориштења, платформа је добила позитивне реакције многобројних привредника и компанија.

Секретар Привредне коморе Драгана Кокот рекла је да ће се овај канал комуникације додатно надограђивати у наредном периоду и бити на располагању корисницима.

– Интеракција са привредницима је најзначајнији сегмент ове јединствене платформе, те ће управо корисници и посјетиоци веб-странице бити у прилици да дају своје мишљење и утичу на одређене измјене регулатива. Такође, могу да предложе измјену прописа на снази с циљем стварања повољнијег пословног окружења и растерећења привреде Републике Српске – нагласила је Кокот.

У саопштењу се наводи да је важан сегмент „Инфо биз“ дигиталне платформе и едукација, као и да је у оквиру прве фазе презентовања пројекта обрађено неколико тема израде планова континуитета пословања и дигитализације процеса производње и примјене дигиталних технологија.

Привредна комора Републике Српске покренула је и нови канал дигиталне комуникације са привредницима путем „вајбер“ заједнице.

Јединствена дигитална платформа „Инфо биз“ реализована је у оквиру пројекта „Креирање подршке/хелп деска за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа у условима узрокованим ковидом 19 – Хелп деск“, који спроводи Привредна комора Републике Српске, а суфинансира ЕУ кроз шири програм „ЕУ фор бизнис рикавери“.

Пројекат има за циљ да унаприједи знање и капацитете малих и средњих предузећа како би одржали континуитет пословања у кризним условима пословања, као што је COVID 19.

Све информације су доступне на интернет страници /infobiz.komorars.ba/.

Извор: РТРС

Фото: komorars.ba