Другог дана (12.10.2021.) Шопен фестивала у сали Скупштине Града Београда, професор на Академији умјетности у Бања Луци Арсен Чаркић одржао је пијанистички реситал.

„Задовољство ми је сто сам био учесник јубиларног Шопен феста. Десетогодишња традиција овог празника музике показатељ је не само одличне организације, већ и интересовања публике која препознаје квалитетне умјетничке садржаје – рекао је Арсен Чаркић након концерта.

Чаркић је додао да је сјајно што Представништво Републике Српске у Србији подржава умјетничке догађаје ове врсте, чиме промовише културу Републике Српске. Посебну захвалност изражавам шефу Представништва, господину Млађену Цицовићу, који у свакој прилици пружа несебичну подршку умјетницима из Републике Српске.

Публика ће на „Шопен фесту“ бити у прилици да чује и види још једног представника из Републике Српске, млади бањалучки пијаниста Константин Косановић наступиће у оквиру програма „Подијум младих талената“ 15. oктобра у 19.00 у Галерији Артгет, Културног центра Београд.

„Шопен фест“ организује удружење „Креартива“ из Београда са Амбасадом пољске као покровитељем и Министарством за културу и информисање Републике Србије као генералним спонзором, уз подршку Града Београда, Културног центра Београда, Музичке омладине Новог Сада, Галерије Матице Српске у Новом Саду, Музичког центра Крагујевац, Спомен парка „Крагујевачки октобар“, Прве приватне музичке школе „Ева мјузик“ и Представништва Републике Српске у Србији.

Извор и фото: Представништво Републике Српске у Србији