Аграрни фонд града Требиња склопио је јуче са градом Београдом уговор о закупу пословног простора за отварање Херцеговачке куће у главном граду Србије.

Директор требињског Аграрног фонда Веселин Дутина, који је потписао уговор, рекао је да је то први објекат Херцеговачке куће који ће бити отворен у Србији већ почетком сљедеће године.

Дутина је навео да ће објекат бити на Врачару у Макензијевој улици.

Он каже да су претходно спроведене процедуре које нису биле једноставне и да су добили у закуп пословни простор површине 85 метара квадратних, који ће бити опремљен као и остали објекти Херцеговачке куће у Републици Српској.

Дутина је навео да су упоредо са процедурама за добијање пословног простора у Београду радили и на регистрацији за извоз производа у Србију.

Он је подсјетио да су продајни објекти Херцеговачке куће раније отворени у Требињу, Бањалуци и Источном Сарајеву, у којима се могу купити призводи херцеговачких домаћина.

– На Јахорини смо у сарадњи са Олимпијским центром „Јахорина“ поставили једну полицу са нашим производима. Имамо писма намјера и других локалних заједница из Српске, које су исказале жељу за отварањем тих објеката – истакао је Дутина, наводећи да ће се и на тај начин пружити шанса за нова тржишта домаћим пољопривредницима.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: bookaweb