Вишеструко награђивани Оркестар хармоника из Угљевика одржао је концерт у Бечу, у организацији Представништва Републике Српске у Аустрији.

Концерт у Бечу је поклон овог представништва дијаспори и очекује се да слични буду организовани и у осталим аустријским градовима, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

– Енергија и емоција коју ови млади људи уносе у своје наступе одушевила је све присутне – рекао је Филиповић, који је изразио задовољство што су имали прилику да организују наступ овог познатог оркестра.

Концерт је одржан у сали Албертхале у Бечу, а чувени оркестар из Угљевика представио је публици разноврстан репертоар изводећи познате традиционалне пјесме, као и хитове домаће и стране поп музике у јединственим аранжманима за хармонике.

Оркестар хармоника Основне школе „Алекса Шантић“ чини тридесетак садашњих и бивших ученика ове школе, а основан је прије више од 20 година. Овај оркестар познат је широј јавности по јединственим наступима и енергији, а до сада су за свој рад награђени бројним домаћим и међународним наградама.

Оркестром руководи Славко Николић, наставник музичке културе у ОШ „Алекса Шантић“ у Угљевику, чији је педагошки рад и ентузијазам у области музичког образовања препознат и награђен бројним престижним признањима међу којима је и Светосавска награда у области основног васпитања и образовања за школску 2020/2021. годину.

До сада су имали запажене наступе у Канади, Аустрији, Швајцарској, Француској, Чешкој, Њемачкој, Русији, Оману, Србији, Црној Гори, Македонији и Словенији.

Популарност су стекли учешћем у шоу програму „Ја имам таленат“, гдје су се пласирали у финале такмичења, а својим наступима освојили су наклоност жирија и јавности.

Извор: РТРС-СРНА

Фото: Оркестар хармоника „Алекса Шантић“