Ана Недељковић Бранковић je завршила постдипломске студије на Музичкој aкадемији у Београду, и заједнио са супругом Александром Бранковићем, стигла на пети континент 2017. године. Укључила се у рад фолклорне групе „Опленац“ у Аустралији. Србе сународницима представља кроз пјевачку групу која пјева изворне српске народне пјесме из свих српских земаља, без музичких помагала, а прије неколико година одушевили су публику и у Сиднејској опери.

„По занимању сам етномузиколог и живим и радим у Аделаиду у јужној Аустралији. У фолклорној групи Опленац ја водим мушку и женску певачку групу и ове године славимо 6 година рада. На пету годишњицу имали смо малу прославу. За тих 5 година имали смо неколико различитих концерата, што у Аустралији, што у Србији, тако да смо остварили запажене резултате.

У Србији смо били 2018. године, имали смо турнеју са фолклором и са певачким групама, тако да смо у Етнографском музеју имали целовечерњи концерт који је био јако успешан.

Публика је јако лепо примила цео наш рад, а певачи су били изузетно срећни и поносни што су имали прилику да наступају у Србији. Морам да кажем да оно чиме се ми највише поносимо јесте концерт у Сиднејској опери.

Када сам им рекла да ћемо наступати у Сиднејској опери, то је за њих био потпуни шок. За мене је то био један од најлепших концерата“, каже етномузиколог Ана Недељковић Бранковић.

Извор: Радио-телевизија Србије

Фото: Опленац Аделаиде