Његово преосвештенство епископ сремски Василије угостио је српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у манастиру Крушедол гдје се одржао 16. Крајишки црквено-народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“.

Епископ је изразио захвалност Додику за сву подршку коју свих ових година несебично пружа том сабору.

„Крушедолски сабор је сабор окупљања и саборовања око цркве која је најснажнији елемент српског идентитета“, рекао је том приликом српски члан БиХ Предсједништва, преноси РТРС.

„Данас сам у Крушедолу с нашим народом да 16. пут обележимо сећање на страдање народа из Републике Српске Крајине. Уз молитву у цркви древног манастира желимо да обновимо не само сећање на страдале, већ и на живот на овим просторима“, додао је Додик.

Испред манастира се окупило више од хиљаду људи, Срба из Хрватске, Републике Српске, Србије и дијаспоре који су поздравили српског члана Предсједништва БиХ.

У манастиру Крушедол се одржао 16. Крајишки црквено-народни свесрпски сабор „Крушедолска звона“, који је почео Светом архијерејском литургијом и парастосом за све Србе страдале у ратовима од 1991. до 1999. године и умрле у избјеглиштву.

Извор: ДНЕВНИК

Фото: ТАНЈУГ/ОМК МУП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ