Министар трговине и туризма у Влади Републике Српске Денис Шулић посјетио је Представништво Републике Српске у Републици Аустрији.

Министар Шулић је са шефом Представништва Младеном Филиповићем разговарао о могућностима промоције туристичких потенцијала Републике Српске, унапређењу сарадње у областима трговине и прехрамбене индустрије и представљању туристичке понуде Републике Српске на аустријском тржишту, а заједно су посјетили и Међународни сајам туризма који се одржао у Бечу.

На највећем Сајму туризма у Аустрији учествује и Туристичка организација Републике Српске са засебним штандом на којем су представљени различити сегменти туристичке понуде, између осталог бањски туризам, планински туризам, укључујући Олимпијски центар Јахорина, активни туризам (рафтинг, бициклизам, планинарење), као и многобројни други садржаји.

На Сајму су били присутни и представници „Центра за развој пољопривреде и села“ Бања Лука, предвођени директором Драшком Илићем, а који је овом приликом презентовао понуду Крајишке куће и Херцеговачке куће.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и шеф Представништва Младен Филиповић обишли су у Бечу пословницу ланца маркета „Шпар“ у којој су доступни производи компанија из Републике Српске.

Неколико успјешних компанија из Републике Српске пласирале су на аустријско тржиште дио свог асортимана и неке од најпрепознатљивијих брендова.

Шулић и Филиповић су нагласили значај сарадње са једним од највећих трговачких ланаца у Аустрији, те су изразили задовољство чињеницом да наши грађани имају могућност да у Бечу пронађу производе компанија из Српске, које захваљујући дугогодишњој традицији и сталном развоју капацитета могу да парирају производима на тржишту ЕУ.

Током трајања трећег дана Сајма одржана је презентација туристичке понуде Републике Српске, на којој је говорио Денис Шулић, министар трговине и туризма у Влади Републике Српске.

Извор: Представништво Републике Српске у Републици Аустрији – Republic of Srpska – Visit Srpska

Фото: Republic of Srpska – Visit Srpska